Доколку овие 8 видови исчезнат од Земјата, исчезнуваме и ние – како никогаш да не сме ни постоеле

Истребувањето на следните осум животински видови би било стравичен губиток за планетата Земја така што и…

СКОПЈАНИ ПИЈАТ НАЈЧИСТА ВОДА ВО ЕВРОПА, СЕ ФИЛТРИРА ПРИРОДНО 30 ГОДИНИ, ВЕЛАТ ШИЛЕГОВ И ДИРЕКТОРОТ НА „ВОДОВОД“ ВЕСКОВСКИ

Водата во Скопје е најчиста, константна и е по потекло од еден хидрогеолошки феномен кој е…

ТЕТОВКАТА ХАНЧА ЈА ВИКААТ МАЈКА ТЕРЕЗА, ОДГЛЕДАЛА 15 ТУЃИ ДЕЦА, А СЕГА БОЛНА ЖИВЕЕ БЕЗ СТРУЈА И ВОДА ПОРАДИ ДОЛГ ОД 1.500 ЕВРА

Во трошно куќиче веднаш до реката Пена, во крајно супстандардни услови живее тетовката Ханча Алиќ. Соседите…

НИГЕРИЕЦОТ ЏИМИ КОЈ 20 ГОДИНИ ЖИВЕЕ КАЈ НАС ВЕЛИ ВАКА: ,,НИЕ МАКЕДОНЦИТЕ ТРЕБА ДА ЈА ЧУВАМЕ ОВАА МАКЕДОНИЈА”

Се сеќавате ли на Симон Поликарп, алијас Џими? Тој од Нигерија, голема африканска земја со 150…