“Имаме сè повеќе дипломи, а сè помалку разум; поголеми куќи, а сè помали семејства”: Ова се зборовите на комичарот кои секој треба да ги знае!

Eден од најпознатите американски комичари, Џорџ Карлин, по смртта на својата сопруга напишал текст за парадоксот…

Ќе се снима римејк на најомилениот филм на сите времиња

Од „Дизни“ потврдија дека работат на новите верзии на популарните детски филмови од категоријата „Fox“ кои…

Шкода „Kodiaq RS“ доби додатни коњски сили

Покрај големата моќност , Шкода „Kodiaq RS“ не го привлече вниманието на европските купувачи. Проблемот е…

Научниците открија: Најголем дел од гените ги наследуваме од бабата од мајчината страна

Повеќето гени што ги наследуваме потекнуваат од нашата баба од мајчина страна, открија научниците. Алехандро Јодоровски,…

Достоевски: Кога богатството е изгубено, ништо не е изгубено, кога здравјето е изгубено, скоро се е изгубено

Фјодор Михајлович Достоевски бил голем руски писател познат како еден од првите претставници на психолошкиот реализам…

Зигмунд Фројд: Пред да си дијагностицирате депресија, осигурајте се дека не сте опкружени со идиоти

Зигмунд Фројд е еден од најконтроверзните научници на 20 век кого студентите по психологија од целиот…

Ако некогаш сте се прашувале кој е врвот од Тоблероне

 Врвот на обвивката од чоколадата Тоблероне навистина постои. Станува збор за Матерхорн (4.478 мнм) врв кој…

Во утопискиот град Ауровил, нема полиција, политика и пари

Ауровил е утописка градска структура во кој е овозможено на мажите и жените од било која…

Вежби за задник кои ќе им одговараат и на оние кои цел живот се излежуваат

Наместо да посакувате убав и стегнат задник ова лето, преземете нешто и почнете со овие едноставни…

Кога природата ќе ја добие битката против цивилизацијата (фото)

Сите мислиме дека оставаме некаков белег на Земјата, но факт е дека тоа е само привремено.…