Италијанскиот остров Капри, оаза на Тиренското Море

Капри е одалечен околу еден час пат по вода од Наполи. Кога ќе пристигнете на препознатливото…

КОНЕЧНО: Науакта потврди – трошете ги парите на патувања

Со години луѓето слушаат дека парите треба да ги трошат на патувања, но сега постои и…

„НУ ПОГОДИ“ – ФИЛХАРМОНИЈАТА ЈА СВИРИ МУЗИКАТА ОД ЦРТАНИТЕ ФИЛМОВИ ОД 1970-ИТЕ И 1980-ИТЕ

Филхармонијата ја завршува сезоната концертот на отворено во Градскиот парк во Скопје на 29 јуни од…

Дали е ова предизвикувачот на болестите од новото време

Медицината оди напред, науката за нутриционизмот ја следи, но во моментов се чини дека никогаш немало…