Поставени клацкалки на ѕидот на мексиканско-американската граница

Клацкалките кои ги постави архитектот Роналд Раел на американско-мексиканската граница го воодушевија светот, посебно оние кои…

SEQUOIA: Земјата на џиновските стебла

Американскиот Национален парк ”Sequoia” е еден од оние краеви на земјата кои кај човекот предизвкуваат страхопочитување…

Америте повторно најиновативни. Ослободување од стрес и бес со удирање во вреќи на улиците

Американците повторно се најдоа на светските топ листи за “иновативност”. Њујорк веќе инстлираше јавни боксерски вреќи…

СТУДИО 54: Ноќен клуб со најмногу “селебрити” на М²

Култниот клуб СТУДИО 54 кој е отворен во 1924 година на Менхетан, најверојатно е единственотиот локал…