Епидемија на смеење, Танзанија, 1962

Тагањика, денеска позната како Танзанија, е едно од најстарите познати населени места на планетата, со археолошки…

Мистериозно афричко племе Туарег, лута низ Сахара со векови

Афричкото номадско племе Туарег, кое лута низ Сахара со векови е голема мистерија за многумина. Иако…

Мудрости од афричките племиња: Срцето не е колено за да се свитка

Секоја цивилизација и култура си има своја филозофија на живот, свои вистини и свои мудрости. Едни…

Етиопија ќе насади 4 милијарди дрвја во борбата против уништувањето на шумите

4 милијарди дрвjа – односно по 40 дрвја по персона ќе насади втората по население држава…

(Видео)HATEПAH АРНОЛД ШВАРЦЕНЕГЕР: Славниот актер нaпaднaт во спортска сала во Јужна Африка

Актерот и екс-гyвeрнeр на Калифорнија Арнолд Шварценегер беше нaпaднaт во Јужна Африка денес. Ицнидeнтoт се случил…