Дејвид Гилмор ја продаде својата колекција на гитари за 21 милион, и го донираше целиот износ

Легдендарниот гитарист Дејвид Гилмор, на уште полегендарната група Пинк Флојд, на аукција ја продаде својата колекција…

По донесувањето на новиот закон, секој Филипинец треба да засади 10 дрвца пред завршувањето на своето образование. Резултатот е 525 милиони нови дрвjа за само една генерација

Замавот на глобалното затоплување го крена светот на нозе. Дури и државите кои не го потпишаа…

Дали пацификот ќе ја преживее борбата со пластичниот отпад!?

Пловечки остров од пластичен отпад плови во северниот дел на Тихиот Океан. Всушност, станува збор за…

Дојде ли глобалното затоплување?!

Повеќе од една деценија светските лидери и научници не плашат дека живи ке изгориме заради глобалното…