Луксембург ќе биде првата европска држава која ќе го легализира производството и продажбата на канабисот

Луксембург ги повика своите соседи од Европската унија да ги либерализираат законите поврзани со опојните дроги,…

Италија најверојатно ќе мора да ја напушти еврозоната

Освен официјален Рим, се поголем број економски експерти од светот сметаат дека Италија мора да ја…

ФАЈНЕНШАЛ ТАЈМС: Европската унија e на чекор да се огреши спрема Балканот

Поради своите проблеми, инертноста, недоволна заинтересираност или пак немоќ, Европската унија самата на себе би можела…

НЕМА ВЕЌЕ ВТОРОКЛАСНИ ПРОИЗВОДИ: Европарламентот изгласа зaбpaна за различен квалитет на производите во источниот и западниот дел на Европа!

Европскиот парламент вчера ја изгласа зaбpaнaта за различен квалитет на производите во Европската унија! Ова “става…