Етиопјаните во еден ден засадија 350 милиони дрвја

Етиопјаните во еден ден успеаа да засадат 350 милиони стебла, со што го срушија светскиот рекорд,…

Етиопија ќе насади 4 милијарди дрвја во борбата против уништувањето на шумите

4 милијарди дрвjа – односно по 40 дрвја по персона ќе насади втората по население држава…