Најпознатиот кардиохирург на светот тврди: Појадокот е зло, дајте го на непријателот

Познатиот руски кардиохирург, професор и академик на Руската академија на науките, воедно и главен кардиохирург на…

Научниците тврдат: Среќата зависи од здравјето и пријателите, а не од богатството

Истражувањата низ годините велат дека справувањето со ментално здравствените проблеми е поефикасно од намалување на сиромаштијата…

На кој начин се поврзани емоциите и здравјето

Кога сме бесни ни расте крвниот притисок, од љубомора неможеме да спиеме а од стресот се…

Пливањето ја чува психата, срцето, белите дробови и ги затегнува мускулите !

Единствената активност која им се препорачува на сите, без оглед на полот и годините е пливањето.…

МОРЕ – Вистинскaта Потреба на Човековото Тело

Уште во старите времиња најпознатиот грчки доктор и основоположник на клиничката медицина Хипократ го проучувал позитивното…

Кои навики им се заеднички на луѓето кои никогаш не се разболуваат

Оние луѓе кои никогаш не се разболуваат не се обдарени со надчовечки имунитет, но свесно или…

Во природа растат здрави и интелигентни деца. Оставете ги нека си играат надвор

Човекот е дел од природата и не може без неа. Сите ние мораме да ги смениме…

Бело вино, зошто, кога и како?

На црвеното вино се гледа како “светиот грал” од алкохолните пијалоци кога се работи за здравствените…