Најлошите туристи во светот

Колку пати сте виделе туристички снимки на капење во фонтана или слични несоодветни работи? Знаете ли…

Колку ви е потребно за да се одморите од одморот

Истражувањата покажуваат дека после летниот одмор потребни ни се уште три дена за да се вратиме…

Дали домашните миленичиња го подобруваат менталното здравје на сопственикот?

Вашите омилени крзнени пријателчиња носат прилично многу позитивни придобивки поврзани со менталното здравје, открива британското научно…

Научниците пронајдоа начин како повторно да ги израснат изгубените заби

Над четвртина од луѓето ги губат сите нивни заби додека да наполнат 74 години. Иако забните…

Најзагаденото море во Европа

Францускиот нститут за истражување на морињата Ифремер, тврди дека Средеоземното море е најзагаденото во цела Европа.…

Каде во светот можете да се надевате дека ќе ви биде вратен изгубениот паричник

Една од најфрустрирачките работи што може да му се случи на човек е да го избуби…

На кој му одговара младите во Македонија да бидат неписмени ?

Ако ме прашате дали е нормално да имаме толку многу одлични ученици, со сите петки, секако…