Дејвид Гилмор ја продаде својата колекција на гитари за 21 милион, и го донираше целиот износ

Легдендарниот гитарист Дејвид Гилмор, на уште полегендарната група Пинк Флојд, на аукција ја продаде својата колекција…

За 24 часа исчезнаа две милијарди тони мраз

Повеќе од 40 отсто гренландски мраз имал одреден степен на топење. Вкупното топење во текот на…

НА ПОВИДОК МИГРАЦИИ ОД ЕПСКИ РАЗМЕРИ

Долг временски период се стравува дека наредните миграции од епски размери ќе бидат поради климатските промени.…

“Џиновски пенис” е првото што го видел Трамп при слетувањето во Лондон

Еден еколошки освестен тинејџер, со огромен пенис се одлучи да му посака добредојде на Трамп при…

Четиридневна работна недела е повеќе од незибежна доколку сакаме да се справиме со климатските промени

Британските работници ќе мора да се префрлат на девет часовна (четири дневна работна недела) работна недела…

По донесувањето на новиот закон, секој Филипинец треба да засади 10 дрвца пред завршувањето на своето образование. Резултатот е 525 милиони нови дрвjа за само една генерација

Замавот на глобалното затоплување го крена светот на нозе. Дури и државите кои не го потпишаа…