Рио де Жанеиро, Сон или Јаве

Рио де Жанеиро е основан во 1565-та година, а неговиот првичен назив бил „São Sebastião do…

СЕ СПРЕМА ЛИ ВОЈНА: Вучиќ нареди полна борбена готовност на армијата

Александар Вучиќ претходно најави дека се спрема апсење на Срби од страна на косовската полиција на…