Која е разликата помеѓу џелато и сладолед

Иако на италијански џелато значи сладолед, сепак секој Италијанец ќе се навреди ако му кажете дека…

НАЈДОБРИТЕ ЛЕТНИ БАРОВИ: Pathos Sunset Lounge

Ако некогаш ве однесе патот на островот Иос во Грција, пиење коктел на зајдисонце во Патос…

Најспремните тела за ова лето

Летото пристигна а со него на површина излегуваат и нашите навиките преку целата година. Сите сакааат…

„Златни рат“ – најубавата плажа во Хрватска

„Златни рат“ е една од најспектакуларните плажи во Хрватска. Оваа плажа со ситен златен песок е…