Најслатката роденденска забава на светот

Во зоолошка градина на југот на Кина минатата недела организирана е голема прослава- 18 младенчиња од…

SEQUOIA: Земјата на џиновските стебла

Американскиот Национален парк ”Sequoia” е еден од оние краеви на земјата кои кај човекот предизвкуваат страхопочитување…

ТИМАНФАЈА: Национален парк кој изгледа како површината на Марс

Кога националните паркови се во прашање, тие во природното наследство на секоја земја заземаат посебно место.…

Запознајте ја совршената креација на природата од бившите југословенски простори!

Природата е единственото совршенство во светот во кој живееме. Природата може да опстане без човекот, но…