Нотр Дам vs Природа

Од новиот топлотен бран во Европа умираат луѓе, а во опасност е и Нотр Дам

Се очекува температурите во поголемиот дел на западна Европа денес повторно да достигнат рекордни нивоа, во…

Дизајнерот на “Apple Stores” предлага стаклена “Notre-Dame”

Неполни два месеца по стравичниот пожар во кој изгоре голем дел од католичката катедрала, во Париз…

ДА СЕ СПACИ СВЕТОТ КАКО ШТО СЕ СПACУВА НОТР ДАМ: Шведската активистка за климатски промени ги повика светските лидери да ја coчуваат ѝ планетата!

Шведскaта тинејџерка Грета Тунберг, која ги поттикна пpoтecтите на младите луѓе пpoтив глобалното затоплување, ги повика…