Нотр Дам vs Природа

Фотографии кои покажуваат дека природата е најдобрата ”игротека”

Денис Дехарт, профоесор по фотографија на Државниот универзитет во Вашингтон, се потрудил на своите синови Емит…

5 животински видови кои луѓето ги спасиле од изумирање

Вистина е дека луѓето се одговорни за исчезнување на многу животински видови на планетата. Но она…

Кога природата враќа во свој посед (галерија)

Можеме да мислиме дека оставаме свој траг на Земјата, но тоа е само привремено. Со текот…

LAUTERBRUNNEN: Долина со 72 водопади

Во ”Berner Oberland” на швајцарските Алпи, на 70 км југоисточно од Берн, лежи долината Лаутербурнен кое…

Практика од само 2 часа неделно која ќе ве направи значително поздрави

Низ годините, станува сè појасно дека престојот во природа е поврзан со поздрав и посреќен живот.…

Во природа растат здрави и интелигентни деца. Оставете ги нека си играат надвор

Човекот е дел од природата и не може без неа. Сите ние мораме да ги смениме…

Glamping – Најновиот моментум во туризмот

Галмпингот претставува нов момент во туризмот во изминатите неколку години. Зборот glamping всушност доаѓа од зборовите…