Лавови, делфини, мечки и волци – постојат четири видови според стилот на спиење, во кој спаѓате вие?

Клиничкиот психолог, д-р Мајкл Бреус, кој се занимава со истражување на различните видови на спиење (исто…

Правила за живот од најдобриот психолог на светот Михаил Литвак

Секој кој во животот се занимавал малку посериозно со психологијата, слушнал барем еднаш за Михаил Литвак.…

Вистини кои ќе ве ослободат од ланците на животот

Најважната слобода во животот која треба да си ја дадете самите на себе е да бидете…

Навики кои ја разоруваат самопочитта

Ниското ниво на самопочит не пречи само во напредувањето во кариерата, туку и го забавува личниот…

Како е поврзан карактерот со бојата на очите

Истражувачите од Универзитетот во Оребро во Шведска ја пронајдоа врската помеѓу бојата на очите и личните особини.…

Проклетството на емпатичните луѓе

Емпатичните луѓе понекогаш се чувствуваат како лавови кои се обидуваат да се спровнат низ клучалка, секогаш…

Како на време да ги препознаете токсичните луѓе

Живот со негативни луѓе може да биде многу тежок и фрустрирачки, особено затоа што е тешко…