Дали рециклираните пластични патишта ќе помогнат да ја спасииме планетата?

Пластичниот отпад е дефинитивно најзагрижувачкиот момент на секоја држава. Ова претставува нерешен проблем дури и на…

Дали пацификот ќе ја преживее борбата со пластичниот отпад!?

Пловечки остров од пластичен отпад плови во северниот дел на Тихиот Океан. Всушност, станува збор за…

Владите на 187 земји се согласија да го контролираат движењето на пластичниот отпад

Владите на 187 земји се согласија да го контролираат движењето на пластичниот отпад меѓу границите, во…