Во римска населба паѓале ”бомби” од делови на норвешки авион

Метални делови од „Boing 787“ на норвешката авиокомпанија „Norvegian, што набрзо по полетувањето се откaчиле од…

Зошто се вели ”ПИРОВА ПОБЕДА”

Изразот ”Пирова победа”  кој и денес се употребува кога се сака да се означи некој постигнат…

Дигитален барок во новата продавница на “Dolce & Gabbana” во Рим

Во Рим се отвори нова продавница на познатиот бренд “Dolce & Gabbana” но овојпат во различен…

Го направил антички Рим од пластика, за само 36 години

Каков бил Рим за време на римската империја можеме само да имаме некоја идеја на имагинарно…