РЕАЛМОНТЕ: Психоделичен рудник во Сицилија

На јужното крајбрежје во Сицилија се наоѓа градчето Реалмонте, а 100 метра под него се простира…

“РАСПУКА” Етна, за да не потсети дека нема играње со природата

Еден од ретките активни вулкани во Европа, Етна кој се наоѓа помеѓу сицилијанските градови Месина и…

Италијанско градче продава прекрасни куќи по цена од 1 евро

Италијанското гратче Мусомели, на југот од Сицилија нуди купување на напуштени градски недвижнини по пат на…