Најзагаденото море во Европа

Францускиот нститут за истражување на морињата Ифремер, тврди дека Средеоземното море е најзагаденото во цела Европа.…

РЕАЛМОНТЕ: Психоделичен рудник во Сицилија

На јужното крајбрежје во Сицилија се наоѓа градчето Реалмонте, а 100 метра под него се простира…