Јапонски народни мудрости: „Пред одлуката – размисли, по одлуката – не размислувај.“

Јапонците важат за остроумни луѓе кои живеат по свои строги принципи и традиции, па зошто да…

Шпански народни мудрости: „За љубоморниот маж никогаш нема одмор.“

Шпански традиционални мудрости пренесувани од генерација на генерација:   „Кој сака да пее, секогаш ќе пронајде…

Прекрасни француски народни мудорсти: „Денот без вино е како ден без сонце.“

Французите се нација која е позната по тоа што знае како да ужива во животот. Тие…

Зошто се вели: Му падна секирата во медот

Кога на некој нешто добро ќе му се случи, кога изненадно ќе му се насмее среќата…

Рио де Жанеиро, Сон или Јаве

Рио де Жанеиро е основан во 1565-та година, а неговиот првичен назив бил „São Sebastião do…