Антички безвременски мудорсти: Оној што е пријател секому, не е пријател никому

Многу векови наназад, Грција била лулка на мудроста и домот на важни историски личности, кои со…

Моќни цитати кои ќе ви ги насочат мислите на прав пат

За да го промените животот, мора да ги промените мислите. Мора да се ослободите од сопствените…

Бранислав Нушиќ: „За да може човекот да се исправи во животот, потребно е прво да ползи.“

Авторот на комедиите „Сомнително лице“, „Народен пратеник“, „Госпоѓа министерка“, „Белград некогаш и сега“ – Бранислав Нушиќ…

Мудрости од Фројд: Во моментот кога човек почнува да се сомнева во својот живот и својата вредност, тој се разболува

Веројатно и не постои некој кој не слушнал за Зигмунд Фројд, човекот кој многумина го нарекуваат…

Мистични цитати од Руми: Раната е место каде што светлината влегува во тебе

Руми, чие целосно име е Мевљана Џалалудин (Џалал ад-Дин) Мухамед Руми е персиски поет, правник и…

Најубавите мисли од нобеловецот Габриел Гарсија Маркез

Габриел Хозе Гарсија Маркез е колумбиски писател, новинар, издавач и политички активист. Ја доби Нобеловата награда…