Шпански народни мудрости: „За љубоморниот маж никогаш нема одмор.“

Шпански традиционални мудрости пренесувани од генерација на генерација:   „Кој сака да пее, секогаш ќе пронајде…

Шпанец фрли фрижидер во провалија, па потоа мораше да го вади (видео)

Маж од шпанскиот регион Алмерија, исмевајќи се со идејата за рециклажа, во провалија фрли фрижидер. Откако…

ИСТРАЖУВАЊЕ: Што се има во млекото

Со помош на иновативни и многу сензитивни методи на истражување, Шпанско-Марокански научници востановиле дека може да…

THE MOUNTAIN: Најдобриот ”time-lapse” снимен на Земјата (видео)

“The Mountain” е називот на магичното ”time-lapse” видео на Тери Соргјерд, фотограф од Норвешка. Видеото е…

ТИМАНФАЈА: Национален парк кој изгледа како површината на Марс

Кога националните паркови се во прашање, тие во природното наследство на секоја земја заземаат посебно место.…

Шпанија има тешко прочитлив јавен долг: Еден трилион, двесте милијарди и триста милиони евра

Националниот долг во Шпанија ја премина бројката од 1.200 милијарди евра, кој е зголемен за 3,3…