Тајната на Јапонките за долговечност и младолик изглед

Жителите на Јапонија во последните 25 години го држат светскиот рекорд за најдолготраен животен век, во…

Јапонски народни мудрости: „Пред одлуката – размисли, по одлуката – не размислувај.“

Јапонците важат за остроумни луѓе кои живеат по свои строги принципи и традиции, па зошто да…

Најдобрата фонтана во светот (видео)

Совршена минијатурна јапонска уметност

Јапонската уметничка ”Kiyomi” покажува исклучителен талент за детали создавајќи минијатурни ремек дела, реплики на предмети од…

Во Јапонија за 9 долари можете да си изнајмите човек на кој ќе му кукате

Дали некогаш сте посакале да му се пожалите некому кој ќе има разбирање и едноставно ќе…

Јапонците почнаа да отвараат кафулиња за гушкање

Јапонците дефинитивно се нација поразлична од сите други. Кај нив нивото на упорноста, дисциплината и трудољубивоста…