Слики кои ќе ве вратат во минатото – како се летуваше во Југославија

Убави времиња. Постарата генерација се сеќава на нешто убаво, нешто што никогаш нема да се заборави. …

Кој беше сопственикот на првото Југо

Нашата омилена “крнтија од автомобил“ слави роденден, на 2 Октомври 1978 година, кога беше претставен за…

Форбс: Нема милијардери на просторот од поранешна Југославија

Од илјадници милијардери во светот, според магазинот Форбс милијардер на територијата од поранешна Југославија се уште…

Кои држави најмногу жалат поради распадот на Југославија и како размислуваат Македонците?

Истражувањето спроведено од „IPSOS“, кое го поставува прашањето на колку граѓани од поранешните југословенски држави им…

Како би изгледала Југославија денес: светска сила со големина на Британија (видео)

Оваа држава денес не постои па претставува интересна тема во стилот на „што би било, кога…

Најпопуларни автомобили во поранешна Југославија

Кога некој ќе ве праша за автомобил кој прв ви доаѓа на умот како симбол на…

Како изгледаа летните одмори во поранешна Југославија

Сезоната на летните одмори е веќе пред нас, а просечното македонско семејство и оваа година размислува…

Се сеќавате на овие производи од Југославија? (ФОТО)

Во прилог ви претставуваме неколку производи од бившата држава што сигурно ќе ве вратат ве своето…

Зошто Југославија не се качи на месечината и ја продаде вселенската пргорама на САД

Во далечната 1950 Америка каскаше зад СССР во трката за развивање на програма за качување на…

Историска трка на легендарните буба, пегличка, стокец, југо, фиќо и рено четворка

Организирањето на трка на легендарните автомобили од бивша Југославија кои и ден денешен сеуште се возат…